Page 123 - Uvahy o podnikani
P. 123

nepodávajú iba dobré jedlo, ale aj svoju lásku k tomu, čo
          robia. Prídu  k  zákazníkovi, vysvetlia,  ako pripravili jedlo
          a zaujíma ich, ako mu chutilo. Dávajú na tanier viac, ako je
          predpísané a tešia sa, keď je zákazník spokojný – a peniaze
          zarábajú len tak, popri tom. Asi nie je dobré vtláčať našim
          deťom svoju predstavu o živote. Lepšie je ich nechať obja-
          vovať svoju vlastnú cestu, na ktorej môžu nájsť veľké dary
          a šťastie. Buckminster Fuller, americký vizionár a vynálezca,
          raz povedal: „Všetky deti sa rodia ako géniovia: 9 999 z kaž-
          dých 10 000 však dospelí rýchlo a nenávratne pripravia o ich
          genialitu.“ Škoda – pre dieťa i pre náš svet, ktorý zostane
          ochudobnený o jeho talent. Nech žijú kuchári!

         Otázky na zamyslenie

         Snažili ste sa zmeniť svojmu dieťaťu alebo
          spolupracovníkovi jeho predstavu o živote? Prijal
          to? Aký ste mali z toho pocit? A aký bol výsledok?
         Boli ste v reštaurácii, kde kuchár varí s radosťou?
         Vrátite sa tam ešte? Koľko kuchárov, ktorí varia
          s radosťou, máte vo vašej firme? A čo vy? Varíte
          s radosťou? Kráčate po vlastnej ceste?





















                                   125
   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128